Als je last hebt van aambeien, kun je aambeienzalf gebruiken. De zalf zal er alleen niet voor zorgen dat je aambeien weg zullen gaan. De zalf heeft als functie om de aambeien gevoelloos te maken. Op deze manier zal je geen last meer hebben van je aambeien. De pijn zal dus weg worden genomen, maar de aambeien zelf niet. Je hebt geen jeuk en irritatie meer, maar de aambei zal blijven bestaan. Dat betekent dat je moet blijven smeren en het probleem zal niet weggaan. Er zit Lidocaïne in de zalf, dat zal er voor zorgen dat de aambei verdoofd raakt. Veel zalven tegen aambeien bevatten lidocaïne. Aan het gebruik van aambeienzalf kleven voor- en nadelen.

 

De voordelen van aambeienzalf

Aambeienzalf heeft als voordeel dat er geen recept voor nodig is. Je kunt het dus gewoon kopen zonder dat je een recept zult moeten vragen aan een arts. De zalf heeft als hoofdtaak om de pijn te verdoven, dat is uiteraard een groot voordeel. Daarnaast is het snel en gemakkelijk aan te brengen. Wanneer je dus pijn hebt, kun je snel de zalf aanbrengen om de pijn weg te nemen. Het kan werken door het placebo effect. 

De nadelen van aambeienzalf

Wanneer je zalf gebruikt om de pijn van aambeien te verdoven, bestaat er een grote kans dat het een groot ‘gesmeer’ wordt. Daarbij is het niet overal even gemakkelijk aan te brengen. Het kan dus wat moeite kosten om de zalf op de juiste plek te krijgen. Ook zal de zalf zelf nooit de aambei wegnemen, de pijn zal alleen weggaan. De zalf is over het algemeen vrij prijzig, wat een groot nadeel is. Ook biedt aambeienzalf geen permanente oplossing, in de meeste gevallen ben je daar wel naar op zoek.

 

Tips bij aambeien

Het hoeft natuurlijk niet nodig te zijn om aambeienzalf te gebruiken. Het is immers beter te voorkomen dan te genezen. Daarom is het beter om er voor te zorgen dat je geen aambeien krijgt. Uiteraard is dat wel makkelijk gezegd. Aambeien kunnen namelijk van de ene op de andere dag ontstaan. Het is dan ook niet mogelijk om er snel weer vanaf te komen. Er zijn een aantal tips die kunnen helpen om aambeien te voorkomen. Zo is het belangrijk om veel vezels te eten, je kunt dan denken aan groente en fruit. Daarbij is het van belang dat je veel water drinkt. Water zorgt ervoor dat de vezels zullen worden gebonden. Ook moet je geen strakke broeken dragen, dit kan tot aambeien leiden. Gebruik ook geen laxeermiddelen. Wanneer je een beroep hebt waarbij je veel zit, doe je er goed aan om elk uur een rondje te lopen. Als je veel zit kan dit tot aambeien leiden. Wanneer je dus aambeien wilt voorkomen moet je deze tips in acht nemen.